Araç alırken 2. el mi ? Sıfır mı?


Araba almayı düşündüğümüzde belkide en çok bu soruyu sorarız...


O kadar araştırma yapmama rağmen almış olduğum 2. el arabanın pert kaydını sonradan öğrenince bir daha 2.el arabaya yaklaşmam şeklinde kesin bir kanaatim oluşmuştu .Fakat sıfır bir araba almaya kalktığınızda şurdan başlayan  fiyatlarla reklamlarla iştahınız kabarıp hangi sıfır arabayı alıyım diye düşünmeye başladınız.O gördüğünüz fiyatların çok da gerçekçi olmadığını belirtilen fiyatların minimum donanım için olduğunu ve o fiyatlara en azından yüzde 20-40 eklemeniz gerektiğini göreceksiniz.



Bu yüzden acaba yine 2 .el mi alsam diye düşünmeye başlayabilirsiniz.Bu noktada güvenilir bir galeri bulmak nerede ise imkansız .Direk sahibinden bulup ondan almak bayağı meşakkatli bir iş.Beğendiğiniz her  araba için gidip görüşmek çalışanlar için zaman alıcı bir süreç.Diyelim ki zamanı yarattınız kaçıncı görüşmenizde istediğiniz arabayı bulacak ve satıcı ile anlaşmaya varacaksınız .Zor bir süreç !


Neyse ki artık içinize sinen almayı düşündüğünü bir arabanın hasar kaydı olup olmadığını artık bir sms ile çok rahat öğrenebiliyorsunuz.Diyelim ki arabayı almaya karar verdiniz muhakkak yetkili bir servise gösterin bu noktada 200-300 TL masrafınız olacaktır .Ama bu içinizin rahat etmesini kafanızda bir soru işareti kalmamasını sağlayacaktır .Bir sorun görüldüğünde ise ileride çok daha büyük masraflardan sizi kurtaracaktır .

Diğer soru bütçenize uygun sıfır arabamı yoksa beğendiğiniz model arabaların sıfırını almak mı ?Türkiye koşullarında benzin hesabı yapmayan kişi sayısı çok azdır .Dolayısı ile bu noktada ekonomik olanı tercih etmelisiniz.
Ya da şu an benim yaptığım gibi aracınızı sattıktan alacağım arabanın kasko parasıyla bütün yıl taksiyle gezerim diye düşünüp araba almaktan vazgeçebilirsiniz.Sattığınız araba da yanınıza kar kalır :)

Benzin mi ? Dizel mi  ? Yazımızı okudunuz mu ?


Teşekkürler





Yorumlar

New Products...

AliExpress WW

Bu blogdaki popüler yayınlar

Araç alırken 1.4 mü yoksa 1.6 mı ?

KARSAN JEST Mİ ? OTOKAR M-2010 MU ?

Nissan Juke mi ? Opel Mokka mı ?