Araç alırken 1.4 mü yoksa 1.6 mı ?

Merhaba ;
Bir araç alınacağı zaman akla gelen ilk soru motor gücü ne olmalıdır ?

Tercihi 1.6 motor olanların söylemleri performans dan ödün vermek istemiyorum çerçevesinde olur .
Bu arkadaşlar sollama sırasında aracın yüksek devir gücünden faydalanmak istediklerini belirtip daha üst motor gücüne sahip araca geçmeyi yeğlerler ama 1.4 motor gücünü asla düşünmezler.Kendilerine söylenen 1.6 motor daha fazla yakıyor söylemlerine de pek riayet etmek istemezler.

Gerçekten haklılık payları var mıdır bakalım ?
100 km/lt için ölçülen  değerler aşağıdaki gibidir .Bu değerler modelden modele farklılık gösterebilir.Almayı düşündüğünüz araç ile ilgili teknik detaylarda bu değerler bellidir.

1.4 motor şehir içi yakıt tüketimi ;
Şehir içi=8.0
Sehir Dışı=5.1
Ortalama=6.19

 1.6 motor şehir içi yakıt tüketimi ;
Şehir içi=8.39
Sehir Dışı=5.2
Ortalama=6.39

Değerlerden görüleceği üzere haklılık paylalarının olup olmadığı  şehir içi/şehir dışında yılda toplam kaç kilometre yaptığı ile ilgilidir.Bu tabloya göre1.4 motor gücüne sahip araç ileyılda  kaç litre benzin fazla alırdı hesaplaması gerekir.


Tabi hesap kitap yapmayacak kadar parası çoksa hiç bir hesap yapmayabilir.Zaten o kişi şu anda bu yazıyı üzerinde değil büyük ihtimale son model Audi  üzerinde geziniyordur :) 


Her ne kadar aracına göre değişse de 1.4 motora sahip araçların parçaları, 1.6 motor gücüne sahip araçlara göre daha ucuz olduğu ve daha az güç ürettiği göz önündedir.

Teşekkürler.







Teşekkürler.







Yorumlar

New Products...

AliExpress WW

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARSAN JEST Mİ ? OTOKAR M-2010 MU ?

Nissan Juke mi ? Opel Mokka mı ?