Peugot 301 mi ? Fiat Linea mı ?

Merhaba ;

Yeni bir kıyaslama ile karşınızdayım .

Peugot 301 mi   ?    Fiat Linea mı ?

Kompakt sedanlar arasındaki bu çekişmede sizin tercihiniz kimden yana olacak birlikte inceleyelim.

Gerek ön mekan kullanımı gerek arka koltuklarda ki diz mesafesi ve yükseklik gerekse de yakıt tüketimi açısından cimri olmalarıyla genel beklentileri karşılayan  bu modeller C segmenti araç isteyen ama fiyatları yüzünden alamayanlar  için uygun fiyatları ile geniş kesime hitap etmektedir.

Peugot 301










İç mekanda kullanılan sert plastik malzemeler dikkate çarpmakta tabi yukarıda bahsettiğimiz uygun 
maliyetin altında bunlar yatmakta. Fakat iç mekan tasarımı ve yerleşimindeki ferahlık göze çarpan bu vurguyu biraz olsun azaltmakta .Koltukların dizaynı konforlu yan desteklerinde buna uyum sağladığını belirtebiliriz.

1.2 litre ve 3 silindirli motora sahip olan modeli ESP gibi donanımları birlikte sunmakta.Deri direksiyon 
simidi ve elektronik göstergeli klima gibi özelliklere sahip olmak isterseniz 1.6 lt'lik modelini tercih etmeniz gerekiyor.

Fiat Linea 








Fiat Linea yeni modellerinde özellikle iç mekan ferahlığı açısından bir çok yeni özellik eklemiş durumda.
Bu değişiklikler Her ne kadar göze hoş gelen bir algı havası  yaratsa da yine sert plastik malzemeler burda da dikkat çekiyor. Koltukların yapısındaki konfor ve rahatlık dikkat çekiyor.Fakat yukarıda bahsettiğimiz yan destekler için burada aynı şeyi söyleyemiyoruz .

İç mekan genişliği gerek diz mesafesi gerekse de yüksek tavan açısından büyük aileler için uygun özellikte.

Peugot 301 








Her yeni Peugeot modelinde de olduğu gibi önden görünüşteki dolgun görünüm bu modelde de hakim.
Fiat Linea'dan  12.9 cm daha kısa olmasına rağmen aks mesafesi 4.7 cm daha uzun.Tabi ki buda daha geniş ve ferah bir iç mekan alanı sunmakta.506 litrelik bahaj  hacmi ise Linea'dan 6 litre daha büyük.


Peugeot 301 ikisi benzinli biri dizel olmak üzere 3 farklı motor barındırmakta. Dizel motor ve güçlü benzinli motor seçeneği 1.6 litre hacmindeyken giriş seviyesi motor seçeneği olan ünite 1.2 litrelik hacmiyle vergi avantajı yaşatacak. 1.6 litrelik seçenek  HDi ünite 92 hp gücünde ve 230 Nm tork değerine sahip.Ve  301’e makul bir performans sunan bu motor yakıt tüketimi açısından oldukça cimri ve cep dostu diyebiliriz.


Fiat Linea 







Yukarıda bahsetiğimiz iç mekandaki değişiklikler aracın arka kısmı içinde geçerli.Önceden tamponda yer alan plaka artık bagaj kapısında yer almaktadur.Aracın arkasında kullanılan malzemelerin yüksek kalitesi
dikkat çekiyor.

Linea 3 farklı motor seçeneği barındırmaktadır.İlk versiyonu 1.4 litre 77 Hp benzinli seçeneğine ilaveten 1.3 litre 95 HP  Multijet ve 1.6 HP multijet seçenekleri bulunmaktadır.

Peugeot




Detaylı bilgi için www.peugeot.com.tr/brosurler-301





Bilgi için http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/yenilinea.aspx


Teşekkürler .



Bu yazıdaki içeriklerde son değişiklikler için lütfen satıcıların resmi web sitelerini ziyaret ediniz. Bu yazılar sadece görüş belirme amaçlıdır. Yazarlar içeriklerdeki yanlış bilgilerden yada sonradan değişen bilgilerden sorumlu tutulamaz. Bu yazılardaki kaynaklar firmaların resmi web siteleri ve internettir. İnternetten kaynaklı eksik yada yanlış bilgilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.








Yorumlar

Yorum Gönder

New Products...

AliExpress WW

Bu blogdaki popüler yayınlar

Araç alırken 1.4 mü yoksa 1.6 mı ?

KARSAN JEST Mİ ? OTOKAR M-2010 MU ?

Nissan Juke mi ? Opel Mokka mı ?