Suzuki Swift mi ? Kia Rio mu ? Hangi arabayı alsam ?

Merhaba,

Hangi araba yeni bir yazı ile karşınızda. Yine iki aracı araştırıyor ve karşılaştırıyoruz.

  • Suzuki Swift mi ?
  • Kia Rio Fancy mi ?

Suzuki Swift




Suzuki swiftin malzeme kalitesi olarak tatmin edici olduğu söylenebilir. Klasik bir iç görünüşe sahip.
Ne çok spor ne çok klasik. Hem gençlerin hem bayanların severek kullanacağı bir araç diyebiliriz.
Direksiyon üzeri kumandaların yerleşim yerleri iyi görünüyor. Cam açma kapama kontrollerinin ulaşılabilirliği ve kullanımı da kolay. Kromaj parçalar iç görünüme dinamizm vermiş. Yılların verdiği kalite ilk görüşte anlaşılıyor.












Araç dış görünüm olarak hoş ve tok bir yapıya sahip. Aynalara eklenen sinyal göstergeleri spor bir hava vermiş. Yanlız aracı çelik jant ile almakta fayda var. Kapak jant kaliteyi düşürüyor ve aracı standart gösteriyor. Suzuzki armasının yerleştiği mazgallar hoş duruyor. Daha sportif bir görüntü için sis farları ile almak gerek. Arka sinyal ve fren lambalarının yerleşimi oldukça spor olmuş.











7 adet standart hava yastığı.

Sürücü ve yolcular için ön, yan ve perde hava yastıkları ile sürücü için diz hava yastığı Swift' te standart olarak sunulmaktadır. 7 Standart hava yastığı ile Swift yüksek güvenlik seviyesine ulaşmıştır.

ESP® (Elektronik Stabilizasyon Programı) standart sunulmaktadır. Bu özellik, sensörlerden gelen verileri izleyip tekerleklerin kaymasını ve patinaj yapmasını engellemek üzere motora otomatik olarak kontrol uygulayarak, sürüş sırasında sizin kontrolünüzü korumanıza yardımcı olur.

Bağımsız olarak otomobil güvenliğinin değerlendirildiği ve sonucunun kabul gördüğü Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alarak başarıyla geçen Swift yüksek güvenlik seviyesini uluslarası arenada da ispatlamıştır.











Kia RİO




Gerçekten çarpıcı ve spor iç tasarıma sahip kia rio. Standartların dışına çıktığı kesin. Hareketli araçlar sevenlere hitap ediyor. Özellikle gece konsol renkleri etkileyici. Kadran ince ayrıntılara dikkat ederek çekici bir şekilde hazırlanmış. Malzeme kalitesi araç için beklenenden iyi. Butonların yerleşimi güzel. Direksiyondan yönetilen butonlar ve işlevleri gayet iyi ve detaylı. 










Kia Rio bizden 10 puan alıyor. Dış görünüş cezbedici, sportif ve heyecanlı. Arka tamponlardaki stopların yerlerşimi çok iyi. Ön farlardaki ledler harika olmuş. Yan kapılardaki akıcı çizgiler keskin ve yırtıcı bir hava veriyor. Kia arması altındaki havalandırma mazgalı çok hoşumuza gitti. Sis farlarının yerleşimi ve genişlikleri çok iyi. Ön kaput üzerindeki çizgilerde çok akıcı.












Yeni Rio 220 Nm tork üreten 90 Ps gücündeki düz vites 1.4 dizel motor, 120 Nm tork üreten 85 Ps gücündeki düz vites 1,25 benzinli motor, 137 Nm tork üreten 109 Ps 1.4 otomatik vites benzinli motor seçenekleriyle tüm beklentilerinizi karşılayacak alternatiflere sahip.

Elektronik Fren Gücü dağılımı (EBD) destekli Anti Bloke Fren Sistemi (ABS) sayesinde artık her tekerleğe eşit fren gücü dağılımı yaparak tekerleklerin fren sırasında kilitlenme olasılığını sıfıra indirgeniyor. Ayrıca Yeni Rio Fren Destek Sistemi (BAS) ile acil durumlarda fren gücünü artırıyor. Acil fren sinyali (ESS) ile de arkadaki araçlar uyarılarak güvenlik sağlanıyor.

6 hava yastığı, HAC, ESP, TCS, EBD destekli ABS, BAS özellikleri.







Suzuki SWIFT





Kia RIO








Değerlendirme

Kişisel görüşümüz Kia RIO yönünde olacak. Çok daha sportif ve hareketli bir dizayna sahip. Klasik sevenler ve suzuki hayranları yinede swifti seçeceklerdir, fakat yenilikleri sevenler RIO dan pişman olmayacaklar. Özellikle son 2 senedir Kia nın yaptığı atılımları düşünecek olursak Kia daha avantajlı duruyor. Daha yırtıcı ön görünüş dış görünüşe önem verenlerin de Kia yı seçmesine neden olacaktır. Yakıt tüketimi ve hava yastık standardı ise sizi suzukiye yöneltebilir. Suzuki swift oldukça uzun senelerdir piyasada ve bunu kalitesine yansıtmış durumda ama yinede büyük değişiklikler ve makyaja sahip değil. Rio ise daha kısa süredir yollarda olmasına rağmen heyecan verici bir makyaja sahip. Swift biraz daha ucuz ve vergi avantajına sahip. Tüm bunları biraraya topladığınızda karar vermek zor. En iyisi birde test sürüşü yapmak ve aracı canlı görmek. Bizim tercihimiz Kia Rio ama sizin tercihiniz farklı olabilir !


Teşekkürler


Bu yazıdaki içeriklerde son değişiklikler için lütfen satıcıların resmi web sitelerini ziyaret ediniz. Bu yazılar sadece görüş belirme amaçlıdır. Yazarlar içeriklerdeki yanlış bilgilerden yada sonradan değişen bilgilerden sorumlu tutulamaz. Bu yazılardaki kaynaklar firmaların resmi web siteleri ve internettir. İnternetten kaynaklı eksik yada yanlış bilgilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.





Yorumlar

  1. Tabi ki tiguan. Bence diğerleri yanına bile yaklaşamaz

    YanıtlaSil
  2. güzel bir anlatım yapmışsınız emeğinize sağlık hocam.3d araba oyunları

    YanıtlaSil
  3. toyotodan şaşmayacaksın. sorunsuz problemsiz yıllarca kullan

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

New Products...

AliExpress WW

Bu blogdaki popüler yayınlar

Araç alırken 1.4 mü yoksa 1.6 mı ?

KARSAN JEST Mİ ? OTOKAR M-2010 MU ?

Nissan Juke mi ? Opel Mokka mı ?