VW CARAVELLE Mİ? FORD TOURNEO CUSTOM MI?

Merhaba ;

Bu kez farklı bir kıyaslama karşınızdayız . Ve soruyoruz !

Vw Caravelle mi ? Ford Tourneo Custom mi ?

Ford'un hafif ticari araç segmenti Transitin binek versiyonu Tourne Custom ile yıllardır bu segmentin
rakipsiz gözüken aracı Caravalle'yi kıyaslamaya başlayalım.


Ford Tourneo 





   

Gördüğünüz gibi iç mekan ve ön panel görüntüsü açısından  Ford Focus modellerinden esinlenmiş bir havası var. Dolayısı ile Ford sistemlerine alışık kullanıcılar için gerek ön panel gerekse de direksiyondaki düğmeleri kullanmak son derece kolay gelecektir.Geniş ve ferah alanıyla kullanıcılara oldukça keyif veriyor.Ek olarak tasarlanmış klasör ve cep telefonu koyma yerleri oldukça kullanışlı.

Custom Türkiyede üretildiği için yedek parça ve servis giderleride rakiplerine göre oldukça düşük durumdadır.Geçtiğimiz aylarda yapılan Euroncap testlerinde 5 yıldız alan custom sınıfındaki diğer rakipleri geride bıraktı.

9 kişilik bu araç 9 kişininde bagajını alabilecek hacme sahip .Henüz otomatik vitese sahip modelinin bulunmayışı dezavantaj olabilir ama duyumlarımıza göre yakın zamanda otomatik vitesli modelleri de duyurulacakmış.


Vw Caravelle








Sürgülü kapıyı açtığınızda kolayca aracın içine girdiğinizde  kendinizi rahat hissetmenizi sağlayan yolcu koltukları ve şık döşemeler iç mekan konforu açısından beklentileri karşılıyor bizce.


Ford Tourneo CUSTOM








VW Caravelle






Dıştan devasa boyutlarını tam hissettirmeyen bu iki araçla sürüşe çıktığınızda devasa büyüklüklerinin
farkına varıyorsunuz.

Dış görünüşleri açısından birbirini andıran bu iki araç'dan Turneo Custom'ın çift taraflı sürgülü kapısı, yan ve perde hava yastığı, sessiz ve dinamik sürüşü açısında Ford bir adım önde. 

Carvelle ise DSG şanzımanı ,virajlardaki denge kabiliyeti ve güvenlik açısından önde görüyoruz.

Yoğun İstanbul trafiğindeki sıkışıklıklarda ve yokuşlardaki devirli kullanım açısından CARAVELLE'yi
daha efektif bulduğumuzu söyleyebiliriz.Bu da DSG şanzımanın dinamizm açısından yarattığı etkiden kaynaklanmakta olduğunu düşünüyoruz.

Customda 2.2 litrelik dizel motorun 100 HP,125 HP, ve 155 HP güç üreten 3 versiyonu ve Trend,Titanium,Titanium Plus ismiyle 3 farklı donanım modeli sunulmaktadır.

Caravelle ise yeni 2.0 TDI motoru ile 2.0 TDI 102 PS ,2.0 TDI 140 PS ,2.0 BİTDI 180 PS güç üreten
versiyonu ile Trendline,Comgortline ve Bluemotion ismiyle 3 farklı donanım seviyesi sunmaktadır.


VW CARAVELLE



Fiyat ; (Anahtar Teslim) 

Caravelle Trenline 102 PS                            2.0 TDI    75.380
Yeni Caravelle Trenline  BMT 115 PS          2.0 TDI    77.300
Caravelle Comfortline TDI 140 PS               2.0 TDI    92.085

Diğer modeller  ve kampanyalı fiyatları için sitesini ziyaret etmenizi veya bayiye uğramanızı tavsiye ederiz.


FORD TOURNEO 



Fiyatları ;
Tourneo Custom 8+1 Minibus 300 S 125 PS TREND               72.440 TL
Tourneo Custom 8+1 Minibus 300 L 155 PS TITANIUM         79.755 TL 


Karşı karşıya getirdiğimiz bu iki model arasında DSG şanzımanı dışındaki tüm bileşenler için TOURNEO CUSTOM'ı beğendiğimizi söyleyebiliriz.Önümüzdeki zaman diliminde bu açığını kapatacağını düşündüğümüzde tercih edilebilirlik açısından üst sıralarda ter alacağını düşünüyoruz.
Caravelle ise daha keskin hatları sevenlerin tercihi olacaktır.

Teşekkürler.






Bu yazıdaki içeriklerde son değişiklikler için lütfen satıcıların resmi web sitelerini ziyaret ediniz. Bu yazılar sadece görüş belirme amaçlıdır. Yazarlar içeriklerdeki yanlış bilgilerden yada sonradan değişen bilgilerden sorumlu tutulamaz. Bu yazılardaki kaynaklar firmaların resmi web siteleri ve internettir. İnternetten kaynaklı eksik yada yanlış bilgilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.


































































Yorumlar

  1. Valla şöyle söyleyeyim iki aracıda test etme şansım oldu. İki araç kullanım açısından çok güzel ve konforlu araçlar ama benim tercihim ford dan yana olur. Neden derseniz bu donanım ve rahatlığı Caravelle de almaya kalkarsanız epey bir paranız gider Wosvagen kalitesi tartışılmaz ama forda gerçekden çok kaliteli ve iyi malzemeler kullanmış. Muhtemelen benim tercihimde ford

    YanıtlaSil
  2. merhaba carevalla tartisilmaz ama maliyeti bakimi biraz fazla gibi parayi hak ediyor karsiligini veriyor ikinci el de deger kaybi olmuyor guven son derece ilerde kalite ford ise maliyeti fiyati uygun gibi ama ikinci el deger kaybi sanki cok gibi kullanim acisindan daha cok pratik istege gore harek edebilen koltuk lar direksiyon hissi daha olumlu karar vermek zor paranizin karsiligini veren icinizde pismanlik olmayacak degecek bir karar verilmesi gerekir sahsi dusuncem kafan rahat olacak arkana bakmayacaksin birdaha tskler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

New Products...

AliExpress WW

Bu blogdaki popüler yayınlar

Araç alırken 1.4 mü yoksa 1.6 mı ?

KARSAN JEST Mİ ? OTOKAR M-2010 MU ?

Nissan Juke mi ? Opel Mokka mı ?