JEEP COMPAS LIMITED MI ? FORD KUGA MI ? VW TIGUAN MI ?

Merhaba,

Ünlü jeep markalarını sizin için karşı karşıya getirdik.

Son yıllarda yaşanılan ekonomik kriz sebebiyle varoluş sloganlarına kıyasla bu modeller sürekli kendilerini  makyajlamakta ve hertür beklentiyi karşılamak için sürekli yenilenmektedirler.
  • Jeep Compas Limited  
  • Ford Kuga
  • VW TIGUAN

Jeep Compas Limited

Daha önceki yazılarımızdan  fiyatını düşük tutmak için sert plastik madde kullanan modelleri hatırlayacaksınızdır .Fakat böyle bir modelde benzer bir durumu görmek biraz hayal kırıklığı yaratıyor.
Fakat koltuk döşemeleri ve direksiyon tasarımı fonksiyonları birazda olsa bu durumu örtüyor.Belkide bizim beklentimiz yüksek olduğundan iç mekan kalitesi açısından bu hayal kırıklığını yaşamış olabiliriz.




Görüleceği üzere ön görünümü Cherokee ile hemen hemen aynı ve gerçirdiği makyajlar ile bu konuda rakip tanımam iddasında . 

Compass'ın süspansiyonları default olarak 1.8 inçlik jantlarla gelmekte fakat kaliteden ödün vermiyor:


Gördüğünüz gibi Bagaj hacmi oldukça geniş ve yaklaşık 458 litre .


Compass yenilenen tüm modellerinde yalnız 2.0 litrelik benzinli motor ve önden çekişli olarak CVT şanzımanıyla sunulmakta ve 190 Nm tork üreterek beklentileri karşılamkatadır.

Motor Hacmi cc 1998      
Maksimum Güç dv/dk (RPM)  6300 156 
Silindir Sayısı   4            
Maksimum Tork Nm 190
Maksimum Hız (Km/h)    183
Hızlanma (0-100 km/h)    11.3 sn
Fren Mesafesi 100km/s   39/40
Y.Tüketimi 100km/s        11.0   



Ford Kuga

Compas Limited'e göre iç mekan malzeme ve işçilik açısından daha çağdaş bir görünüme sahip.Yine de  iç tasarım ve şıklık  açısından beklediğimiz ölçülerde değil.


Yinede iç mekandaki koltuklar arasındandaki priz sayesinde mobiz cihazların şarj edilebilmesi ve bagaj camını bağımsız olarak açılabilmesi Ford'un detaycı iç mekan anlayışına yakışan olgular.




Dolayısı ile iç donanım fonksiyonelliği açısından Kuga bir adım önde.


Dış görünüş olarak yuvarlak hatlar şık bir görünüş kazandırmakta .Fordun diğer modellerinde olduğu gibi Kuga da da ön plana çıkan yüksek sürüş konforu ve stabilite.Süspansiyon sistemi Focus modelleri ile birebir aynı .Focus'dan farklı olan çoklu kavrama sayesinde gücün tüm tekerleklere aktarılması.


Resimde süper gözükse de performans olarak ağır arazi şartları için  uygunluğu tartışılır.


Kuga'nın görünüş olarak gayet yakışıklı bir görünümü var.

Kuga, 150PS 6 İleri Manuel Şanzıman ve 180PS6 İleri Otomatik vites bulunan 1.6 EcoBoost motor ile sunulmaktadır. EcoBoost motor en zorlu arazi koşullarında bile yüksek güç sağlar. Ford'un ECOnetic teknolojileri sayesinde yakıt tüketiminiz de azalır.Gelişmiş Dinamik Viraj Kontrolü her iki aks arasındaki tork dağılımını kontrol ederek dışa çekmeyi azaltır ve aracın kontolünü artırır.


VW TIGUAN 


İç mekan konusunda diğer VW modelleri ile benzer özellikleri gösteren TIGUAN içinde yukarıdaki modeller için söylediğimizi yani beklenilen şık ve özgün niteliklerde olmadığını fakat ergonomi  ve ferahlık konusunda yeterli olduğunu söyleyebiliriz.


Tiguan'ın kokpiti  sert plastik malzeme değil ama  direksiyonu daha iyi olabilirdi.


Aynı zamanda orta konsol ve kapı görünümü VW markasına yakışacak şıklıkta olabilirdi .Yinede iç mekandaki malzeme kalitesi diğerlerinden daha iyi.


Tiguan’nın  genişliği 1810mm, uzunluğu 4425mm,yüksekliği 1685mm,Jeep Compass ile karşılaştırıldığında Compass’tan 2 cm daha uzun ve 5 cm daha yüksek, genişlikleri ise aynı değerde .

Görünüm olarak çok beğenimizi kazandı. 


Bagaj hacmi diğerlerinden daha küçük ama yinede kullanışlı.












Sonuç olarak  performans açısından gerek motor gücünün verimli kullanımı gerekse de hızlanmalarda ki
gürültü açısından Tiguanı bir adım önde.İç mekandaki melzeme kalitesi işçilik ve fiyat bakımından Kuganı Dış görünüş olarak Compas'ı beğendğimizi söyleyebiliriz.


Bu yazıdaki içeriklerde son değişiklikler için lütfen satıcıların resmi web sitelerini ziyaret ediniz. Bu yazılar sadece görüş belirme amaçlıdır. Yazarlar içeriklerdeki yanlış bilgilerden yada sonradan değişen bilgilerden sorumlu tutulamaz. Bu yazılardaki kaynaklar firmaların resmi web siteleri ve internettir. İnternetten kaynaklı eksik yada yanlış bilgilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.

    Yorumlar

    1. çok güzel bilgiler var teşekkürler. Aradığımız şeyleri bulabiliyoruz.

      arabamodel.com

      YanıtlaSil
    2. merhaba blogunuzu çok beğendim başarılarınızın devamını diliyorum sizi izlemeye aldım iyi günler dilerim abduko

      YanıtlaSil

    Yorum Gönder

    New Products...

    AliExpress WW

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Araç alırken 1.4 mü yoksa 1.6 mı ?

    KARSAN JEST Mİ ? OTOKAR M-2010 MU ?

    Nissan Juke mi ? Opel Mokka mı ?