Hangi cam sileceği ? Düz mü ? Banana (Muz) mı ?

Merhaba,

Buz yazımızda muz ve düz silecekleri kıyaslama yanısıra bazı ek bilgileri de paylaşacağız.

Öncelikle mümkün mertebe arabanın orjinali neyse onu kullanmakta fayda olduğunu söyleyelim. Çünkü araç camlarının boyut ve bombeli yapıları markadan markaya değişiklik göstermektedir. Bu sebeple üreticinin seçtiği silecek türü araca en uygun olanı olacaktır.


Düz silecek mi ? Muz silecek mi ?



Bu düz silecek kullanılan araçta muz silecek kullanılamaz anlamına gelmiyor tabi. Kullanabilirsiniz, fakat sileceği tüm metal aksamı ile birlikte değiştirmenizde fayda vardır. Muz sileceğe geçtiğinizde esnemesi farklı olacağı için zamanla metal aksamda buna uygun olarak esneyebilir ve eski düz sileceklere döndüğünüzde artık eski metal aksamın düzgün çalışmadığını göreceksiniz. Tüm araçlarda bu olacak diye bir kural yok, ama başınıza gelebilir.

Muz silecekler oldukça esnek bir yapıya sahip, bu sebeple metal kollarıda değiştirerek uyumlu hale getirecekseniz önerebilirim. Fakat uyumlu hale gelmeyen kollarda yüksek hızda silecekler atlama yapabilir. Muz sileceğin camı çizme olasılığı düz sileceğe göre daha düşük olacaktır.

SkodaTurkey sitesinden bir kullanıcı yorumu paylaşalım :

"Bizim arabada da orjinal olanlar camı çizdi hatta kazıdı. Hepsiburadada newstar silecek vardı bi alana bi bedava ondan aldım ama yolcu tarafına uzun geldi silecek kısasını sipariş ettim ama şimdi şöför kısmında muz yolcu kısmında normal silecek var ve muz bariz daha iyi. İz falan bırakmadan siliyor.Hatta cam kuruduktan sonra normal kısım nokta nokta lekeli iken muz kısmı gayet temiz."

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=9255&page=3

Teşekkürler,

Yorumlar

New Products...

AliExpress WW

Bu blogdaki popüler yayınlar

Araç alırken 1.4 mü yoksa 1.6 mı ?

KARSAN JEST Mİ ? OTOKAR M-2010 MU ?

Nissan Juke mi ? Opel Mokka mı ?