Araba farı temizleme

Merhaba,

Araba farı nasıl temizlenir sorusu özellikle ikinci el araçlarda yada birkaç sene kullanılan araçlarda karşımıza çıkan bir soru. İnternette konu ile ilgili pek çok video ve ürün bulunmakta. Biz de birkaçına değinelim istedik.


Benim de yıllar önce Renault Clio marka aracımda yaşadığım fakat ozamanlar çözüm bulamadığım bir problemdi. Ozamanlar yeni far almayı bile düşündürecek can sıkıcı bir problemdi. Fakat şuanda gördüğüm kadarı ile birçok çözüm bulunmakta.

İnternette araştırırken ulatığım "Glossylight Araç Farı Temizleme Yenileme Seti" isimli ürün bu işi başardığını belirtiyor. 12 Tl gibi gerçekten uygun da bir ücrete bulmak mümkün.










Ürün açıklamasını altta paylaşayım :

Ürün Özellikleri:
Kendi başınıza ekstra hiçbir alet kullanmadan sadece sete eklenen bez ve sünger yardımı ile yaklaşık 30 dakikada farlarınızı ilk günkü görünümlerine kavuşturabilirsiniz.
Glossy Light özel karışımın sinerjik etkisine ve berrak sonucun alınmasını sağlayan özel bir aşındırıcıya sahiptir.
Glossy Light UV ışınlarının ve organik maddelerin zararlı etkilerine karşı uzun süreli koruma sağlamaktadır.
Sadece tek kutu ile farların temizliği kısa sürede bitirilmektedir.
Bu kit tek kullanımlıktır.
Bu ürün ayrıca stop lambalarında, renkli sinyal lambalarında, şeffaf plastik parçalarda, motorsiklet rüzgarlık ve kasklarının şeffaf parçalarının temizliğinde kullanılabilir.
Ürün Kullanımı:
1. ADIM : YIKAMA
Temizlenecek farın yüzeyini su ile yıkayın ve herhangi bir bez ile farı tamamen kurulayın.
Far yüzeyleri yazın ısınır. Uygulamaya başlamadan önce soğuk su ile farın ısısını düşürün.
Temizlik uygulamasını çok sıcak yaz günlerinde direk güneş ışınlarına maruz kalarak yapmaktan kaçınmanız tavsiye edilir.
2. ADIM : ACE CLEANER (1 NO LU) SIVISININ UYGULANMASI
Öncelikle ACE CLEANER (1 NO LU) poşetinin içindeki sıvının homojenliğini kaybetmemesi açısından poşeti, açmadan önce birkaç defa parmaklarınız ile nazikçe bastırarak içindeki sıvının karışmasını sağlayınız.
ACE CLEANER (1 NO LU) poşetlerden bir adedini makas yardımı ile keserek (makas kullanmadan elle açılması esnasında kazara sıvının yere dökülmesini önlemek için) setle birlikte verilen bezin sizin belirleyeceğiniz herhangi bir kısmına dökün.
NOT: Eğer son silme esnasında bez far üzerinde rahat hareket etmeyip far üzerindeki bulanıklık geçmiyor ise bezi hafifçe ıslatarak işleme devam edin.
4. ADIM : ŞEFFAF KAPLAMA SIVISININ UYGULANMASI
HYPER SHINE (2 NO LU) poşetlerden bir adedini makas yardımı ile keserek (makas kullanmadan elle açılması esnasında kazara sıvının yere dökülmesini önlemek için) setle birlikte verilen süngerin üstüne dökün.
Sünger ile far yüzeyini iyice ovalayınız. Sıvının farın her tarafına eşit dağılmasına özen gösterip, düzensiz dağılımdan kaçınınız.
Temizleme işleminiz tamamlanmıştır.
Başka bir ekstra işleme gerek yoktur.
Aynı işlemleri diğer fara da uygulayınız.
ÖNEMLİ NOT:
24 saat boyunca farların suyla temasını engellemeniz önerilir.
Yağmur ve su için 24 saat boyunca önlem alın.
Önemli Uyarılar:
  • Paket içindeki pasta yanıcı solvent içerdiğinden ateşle temaslarından kaçının. Kremin göz ile temaslarında acilen su ile yıkayın.
  • 15 dakika su ile yıkamadan sonra tıbbi yardım alın.
  • Kremin deri ile temaslarında, temas edilen bölgeyi kuru bir bez ile silin, daha sonra sabun ve su ile yıkayın.
  • Krem bulaşmış kıyafetleri bir daha kullanmadan önce temizleyin. Kremin yutulması halinde bol su içip, tıbbi yardım alın.
  • Çevreyi korumak adına kullanılmamış sıvıları lavabo, tuvalet vb. yerlere dökmeyin. 
  • Lütfen çocukların uzanamayacağı yerlerde saklayın.
  •  
Paket İçeriği:
2 Adet Sünger
2 Adet Hyper shine
2 Adet Ace Cleaner
1 Çift Eldiven
2 Adet Bez

Kaynak : www.n11.com

Ürün Linki : (Ürün kaldırılmış yada fiyatı değişmiş olabilir.)

http://urun.n11.com/diger/glossylight-arac-fari-temizleme-yenileme-seti-P94323354?cid=604001&gclid=Cj0KEQjwpZO_BRDym6K_nMye7cEBEiQAVA7RaDYFif1H5jhoTArsb-Nf9Mjj0UZQnEj9ohPRoIPFvZEaAhjv8P8HAQ&gclsrc=aw.ds


Ben ürün satın almam evdeki imkanlar ile kendi yapabileceğim bir çözüm yok mu diyenler için ise alttaki videoya bir göz atın derim. Ben denemedim ama başarılı bir uygulamaya benziyor.
Diş macunu ile sararan farları temizleyebildiklerini iddia ediyorlar...



Teşekkürler,

Yorumlar

New Products...

AliExpress WW

Bu blogdaki popüler yayınlar

Araç alırken 1.4 mü yoksa 1.6 mı ?

KARSAN JEST Mİ ? OTOKAR M-2010 MU ?

Nissan Juke mi ? Opel Mokka mı ?